15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 7 Temmuz 2022 Perşembe günü Üniversitemiz Saray Binası C 316 Konferans Salonunda düzenlenen “Türk Siyasal Yaşamında Demokrasi ve Darbeler" başlıklı konferansta, konuşmacı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Faik Demir yer aldı. Doç. Dr. Demir, konuşmasında en son 15 Temmuz 2016’da yaşanan başarısız darbe girişimi de dahil olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana gerçekleşen tüm darbelerin demokrasi kültürünün yok edilmesi ve demokrasiye ket vurulması noktalarında nasıl etkili olduğuna değindi. Rektörümüz Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak’ın da katıldığı konferansa idari ve akademik personelimiz yoğun ilgi gösterdi.